Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Šehović, Janović i Smolović dogovorili saradnju: 170 hiljada eura za renoviranje fiskulturne sale JU OŠ ,,Marko Miljanov”

Objavljeno: 25.07.2018. 20:47 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ministar prosvjete Damir Šehović, ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, potpisali su u Ministarstvu sporta, Memorandum o saradnji na adaptaciji školske sportske sale JU OŠ „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju, u koju će kako su dogovorili, dva ministarstva i opština, uložiti 170 hiljada eura.

Ministar Šehović objasnio je da se projekat realizuje modelom sufinansiranja, na način da sve tri strane obezbijede dio sredstava, pri čemu Ministarstvo sporta i Opština Bijelo Polje oko 77.000 eura, dok će Ministarstvo prosvjete obezbijediti oko 100.000 eura. Najavio je da će narednih dana biti raspisan tender, te da će do kraja ove godine učenici JU OŠ „Marko Miljanov“ imati priliku da se bave sportom u potpuno rekonstuisanoj sali.
Šehović je poručio da je to samo jedan od projekata koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa Ministarstvom sporta, u želji da, kako je poručio, naša djeca steknu navike koje se odnose na zdrave stilove života i zahvalio Opštini Bijelo Polje na razumijevanju pitanja obrazovnog sistema.

Sportska sala JU OŠ „Marko Miljanov“, prema njegovim riječima, nije jedina koja će biti renovirana. Narednih dana, počeće radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji otvorenih sportskih terena JU OŠ „Hajro Šahmanović“ u Plavu, a takođe se očekuje i raspisivanje tendera za izgradnju savremenog sportskog igrališta u JU OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, najavio je Šehović.

PR služba Ministarstva prosvjete

Ministar sporta Nikola Janović saopštio je nakon potpisivanja memoranduma, da ulaganjem dodatnih sredstava želimo, da prije svega djeci i omladini, omogućimo kvalitetniju rekreaciju i još bolje uslove za nastavu fizičkog vaspitanja, treninge i sportska takmičenja. ,,Renoviranjem školskih fiskulturnih sala, ne samo da smo korak bliže tom cilju, već podižemo i standard u toj oblasti”- poručio je Janović i podsjetio da je Ministarstvo sporta iskazalo spremnost, a potom Ministarstvu prosvjete i opštini Bijelo Polje, uputilo inicijativu za rekonstrukciju školske sportske sale JU OŠ „Marko Miljanov“ u kojoj nastavu fizičkog vaspitanja pohađa najveći broj učenika, a treniraju i djeca iz nekoliko gradskih klubova, zbog čega je prema ocjeni bleopoljske opštine, njena rekonstrukcija i najurgentnija.

To, ponovio je ministar sporta, obavezuje da novim generacijama učenika i budućim sportistima, koji stasavaju u Bijelom Polju, obezbijedimo prostor, koji će u potpunosti zadovoljiti uslove za bezbjedno i kvalitetno bavljenje sportskim aktivnostima.
Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović, zahvalio je ministrima Šehoviću i Janoviću na podršci i pomoći u realizaciji zajedničkog projekta adaptacije sportske sale OŠ Marko Miljanov. ,,Ovo je odličan primjer medjusektorske saradnje izmedju dva ministarstva Vlade Crne Gore i lokalne samouprave. Smatram da zajedničkim aktivnostima i ulaganjima možemo postići dobre rezultate na zadovoljstvo svih gradjana koji žive u Bijelom Polju i nadam se da ćemo se sljedeći put vidjeti u renoviranoj sportskoj sali, na zadovoljstvo svih njenih korisnika”- poručio je predsjednik bjelopoljske opštine.

Memorandumom je precizirano da će Ministarstvo sporta obezbijediti 57 hiljada eura, Opština Bijelo Polje 20 hiljada eura, dok će preostali iznos školi uplatiti Ministarstvo prosvjete, takođe na poseban račun škole, otvoren isključivo za realizaciju projekta, čija je maksimalna vrijednost, kako se navodi u dokumentu, 170 hiljada eura.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?