Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ulcinj: Pronađeno oko 450 gr marihuane – tri lica procesuirana; otkriveni i stranci koji nisu prijavili ili ne ispunjavaju uslove za boravak

Objavljeno: 26.07.2018. 19:33 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i Odjeljenja bezbjednsoti Ulcinj i u saradnji sa službenicima Komunalne inspekcije, juče na prostoru Velike plaže i Ušća Ade Bojane pronašli i oduzeli ukupno oko 450 grama marihuane koja je bila zakopana i odbačena. Tri lica su procesuirana zbog droge, dok je prekršajno kažnjeno 19 stranaca koji nisu prijavili boravak, a mjera otkaz boravka izrečena je za 10 stranih državljana koji nisu ispunjavali uslove za boravak u Crnoj Gori.

Naime, juče su policijski službenici Regionalnog centra Jug – OGB Ulcinj, zajedno sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i OB Ulcinj i u saradnji sa službenicima Komunalne inspekcije, realizovali aktivnost koja je bila usmjerena na pojačanu kontrolu kretanja, rada i boravka stranih državljana i sprječavanje zloupotrebe opojnih droga. Tom prilikom su u blizini plaže „Ivana“ na Velikoj plaži i na prostoru Ade Bojane kontrolisana lica i šatori u kampu, kao i okolni teren. Na jednom mjestu je pretragom, uz angažovanje službenog psa za otkrivanje opojnih droga, zakopana u zemlji, pronađena pvc kutija sa sadržajem 313 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Osim toga, pronađena je i odbačena kesa sa pakovanjima materije za koju se sumnja da je marihuana, težine 124 grama, kao i dvije kesice sa sadržajem iste materije težine 8,7 grama.

Protiv 19 lica izdati su prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o strancima koji se odnosi na neprijavljivanje boravka. Za 10 lica izrečena je mjera otkaz boravka shodno neispunjavanju uslova za boravak u našoj državi iz ovog Zakona, dok su tri lica prekršajno procesuirana nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Shodno konsultacijama sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, pronađena droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?