Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Upis u Registar inovativnih organizacija

Objavljeno: 06.05.2019. 20:35 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke pokrenulo je proceduru upisa u Registar inovativnih organizacija u skladu sa Zakonom o inovativnoj djelatnosti („Službeni list CG“, broj 42/16) 27. jula 2018. godine.

U inovativne organizacije spadaju: naučnoistraživačke ustanove, ustanove visokog obrazovanja, centri izvrsnosti i privredni subjekti (inovaciono-preduzetnički centar, poslovni inkubator, privredno društvo, odnosno dio privrednog društva).

U Registru inovativnih organizacija do sada su upisane 33 organizacije, i to: 13 naučnoistraživačkih ustanova, 18 privrednih subjekata, 1 inovaciono-preduzetnički centar i 1 centar izvrsnosti.

Inovativna organizacija se može upisati u Registar, ako:

  • je upisana u Centralni registar privrednih subjekata;
  • realizuje program inovativne djelatnosti;
  • ima obezbijeđen kadar, prostor i opremu za obavljanje inovativne djelatnosti;
  • ima obezbijeđena sredstva za rad; i
  • ima obezbijeđene higijensko - tehničke uslove, u skladu sa posebnim zakonom.

Pravilnik o bližim uslovima za upis u Registar inovativnih organizacija („Službeni list CG”, br. 52/16) dostupan je na sljedećoj web stranici: http://www.mna.gov.me/biblioteka/pravilnici

Listu dokumenata koji su neophodni za upis u Registar možete preuzeti:

Za naučnoistraživačke ustanove, centre izvrsnosti i ustanove visokog obrazovanja ovdje

Za inovaciono-preduzetničke centre ovdje

Za poslovne inkubatore ovdje

Za druga privredna društva, odnosno dio privrednog društva ovdje

Zahtjev za upis u registar inovativnih organizacija uz propratnu dokumentaciju potrebno je dostaviti na adresu Ministarstva nauke, Rimski trg br. 46, 81 000 Podgorica.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti g-đi Marini Roganović, Samostalnoj savjetnici I u Direkciji za inovacije i infrastrukturu, putem e-maila: marina.roganovic@mna.gov.me, i/ili broj telefona 020 234 577


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?