Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Počelo postavljanje signalizacije na panoramskoj ruti „Durmitorski prsten“

Objavljeno: 27.07.2018. 17:03 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Na panoramskoj ruti „Durmitorski prsten“ počelo je postavljanje signalizacije pored puta, čime je nastavljen rad na projektu „Razvoj panoramskih puteva“. Signalizacija će biti postavljena duž atraktivne panoramske rute duge oko 80 km na kojoj turisti mogu da uživaju u spektakularnim pogledima na vrhove Durmitora, doline, kanjone i jezera. Pored postavljanja signalizacije, radi se i na izradi promotivnih mapa i audio vodiča na crnogorskom, njemačkom i engleskom jeziku, kao i projekta za uređenje 17 lokacija duž rute.

Cilj projekta „Razvoj panoramskih puteva“ je povezivanje turističke ponude juga i sjevera Crne Gore, kako bi se promovisale oblasti izuzetnog turističkog potencijala i prirodnih ljepota. Razvoj panoramskih ruta podrazumijeva i uređenje vidikovaca i odmorišta, povezivanje sa postojećim rutama vina, sira i meda, kao i razvoj turizma zasnovanog na prirodi i kulturi. Do sada je u Crnoj Gori uređen panoramski put „Krug oko Korita“, odnosno put kroz Kučke planine, na kome su postavljene signalizacija, vidikovci sa klupama za odmor i pješačka staza, a urađene su i promotivne mape na sedam jezika i audio vodič na tri jezika. Audio vodič za „Krug oko Korita“ dostupan je na Android i iOS aplikaciji izi.TRAVEL, dok su detaljnije informacije dostupne na linku: https://www.montenegro.travel/info/ruta-4-krug-oko-korita.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?