Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Rasvijetljeno šest teških krađa; dva lica lišena slobode

Objavljeno: 27.07.2018. 18:46 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su šest krivičnih djela teška krađa i zbog sumnje da su ih počinili lišili su juče slobode dva lica, B.A. (21) i M.R. (33) iz Podgorice. B.A. se sumnjiči da je počinio pet krivičnih djela teška krađa i to tokom ovog mjeseca, dok se M.R. sumnjiči da je počinio jedno ovo krivično djelo prije dva mjeseca.

Naime, B.A. je, kako se sumnja, svih pet teških krađa izvršio na provalan način tokom jula ove godine i to u ulazima i podrumima stambenih zgrada a u jednom slučaju i u jednom stanu. On je, sumnja se, iz ulaza stambenih zgrada otuđio četiri bicikla na način što je upotrebom podesnog sredstva kidao lance kojima su bicikli bili obezbijeđeni. Iz podruma stambene zgrade, iz ormara koji je bio otključan, sumnja se, otuđio je alat marke „Hilti“ čija je vrijednost oko 1.200 eura (pneumatski čekić i bušilica). U stan je provalio, kako se sumnja, nakon što je upotrebom fizičke sile otvorio ulazna vrata zgrade, a potom ispod otirača ispred vrata stana pronašao ključ. Iz stana je, sumnja se, otuđio televizor i zlatni nakit. Otuđene stvari B.A. je prodao. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Drugi osumnjičeni, M.R, se sumnjiči da je počinio tešku krađu na način što je, 16.05.2018. godine, neopaženo prišao vozilu marke „VW Golf II“, vlasništvo Ž.V, koje se nalazilo na parging prostoru, a koje je potom obio i iz njega otuđio akumulator marke „Bosh“. On će, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca, biti priveden državnom tužiocu u ODT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?