Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Herceg Novi: Lišen slobode osumnjičeni za ubistvo u pokušaju koje je izvršeno jutros

Objavljeno: 27.07.2018. 20:03 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi lišili su slobode J.M. (37) iz Herceg Novom i protiv njega državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je danas, na štetu sugrađanina R.M. (34), počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju i to na način što mu je nakon kraće rasprave nanio više povreda upotrebom noža. R.M. nije životno ugrožen.

Naime, 27.07.2018.godine u 04,35 časova, Dežurnoj službi CB Herceg Novi prijavljeno je od strane građana da je u parku Boka, u neposrednoj blizini noćnog kluba, došlo do rasprave izmedju dva nepoznata lica a potom i upotrebe noža od strane jednog od ova dva lica, kojom prilikom je ovo drugo lice zadobilo povrede.

Nakon prijavljenog događaja policijski službenici CB Herceg Novi su izvršili blokadu grada a potom i efikasnu pretragu terena, gdje je nedugo nakon podnijete prijave J.M. lišen slobode, kod objekta Pošte u Herceg Novom, od strane službenika Interventne jedinice CB Herceg Novi.

Predmetni nož kojim je, kako se sumnja, izvršeno ovo krivično djelo je pronađen i izuzet i biće upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

J.M. je sproveden u službene prostorije CB Herceg Novi, radi kriminalističke obrade. Oštećenom R.M. je ukazana medicinska pomoć u PZU Bolnica Meljine kojom prilikom su od strane dežurnog ljekara konstatovane tri povrede nanijete oštrim sječivom. R.M. je, prema informacijama koje posjedujemo, stabilnih parametara i van životne opasnosti.

Sprovedenom kriminalističkom obradom, pretragom terena i shodno pribavljenim obavještenjima od građana, prikupljene su sve materijalne i druge činjenice koje ukazuju na postojanje osnovane sumnje da je J.M. izvršilac ovog krivičnog djela.

O navedenom događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je kvalifikovao ovo krivično djelo, te naložio da se protiv J.M. podnese krivična prijava i da mu se ovo lice tokom dana sprovede na dalju nadležnost.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?