Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković sa novoimenovanim izaslanicima odbrane, Dakovićem, Vukovićem i Gašaninom

Objavljeno: 27.07.2018. 22:14 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa novoimenovanim izaslanicima odbrane Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama, brigadnim generalom Ilijom Dakovićem, u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, kapetanom bojnog broda Darkom Vukovićem i u SR Njemačkoj, potpukovnikom Esmerom Gašaninom.

Ministar Bošković poželio je novoimenovanim izaslanicima uspjeh u obavljanju novih dužnosti, i zahvalio im se na predanom radu tokom vršenja dosadašnjih funkcija. Apostrofirajući značaj uloge izaslanika odbrane, kao reprezenata Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore u inostranstvu, Bošković je izrazio nadu da će novoimenovani izaslanici dodatno unaprijediti postojeće bilateralne odnose, i razvijati nove projekte u oblasti odbrane. Razgovarajući o prioritetnim zadacima koji ih očekuju na novim dužnostima, naglašena je i puna podrška Ministarstva odbrane u cilju jačanja bilateralne odbrambene saradnje sa stranim partnerima i saveznicima.

Izaslanici odbrane su istakli da će dostojno predstavljati Crnu Goru i predano raditi na intenziviranju saradnje sa zemljama članicama, kao i sa partnerskim zemljama. Oni su se saglasili da Crna Gora, kao nova NATO članica mora težiti uspostavljanju tijesnih veza i dobre saradnje sa saveznicima, u cilju dostizanja standarda NATO-a, te pune integracije Vojske Crne Gore u strukture Alijanse.

Ministar Bošković je zaključio da se ciljevi Alijanse mogu postići jedino udruženim snagama i intenzivnom saradnjom zemalja članica, te istakao da će Ministarstvo odbrane nastaviti da baštini dobru saradnju sa stranim partnerima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?