Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Rasvijetljeno krivično djelo teška tjelesna povreda

Objavljeno: 30.07.2018. 20:39 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo teška tjelesna povreda i tom prilikom nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv osumnjičenog lica, kojem je određeno zadržavanje do privoda sudiji za istragu.

Naime, Dežurnoj službi CB Nikšić je, 27.07.2018. godine oko 01,25 časova, telefonskim putem prijavljeno da se u ulici Novice Cerovića nalazi jedno lice koje nepomično leži na asfaltnoj podlozi. Policijski službenici su odmah po prijemu obavještenja izašli na lice mjesta i zatekli lice koje je imalo vidne povrede u potiljačnom dijelu glave. Policijski službenici su utvrdili da se radi o V.D. (52) iz Nikšića, koji je od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezen u Medicinski centar Nikšić, odakle je, zbog ozbiljnosti povreda, transportovan u Klinički centar Crne Gore radi dalje hospitalizacije i liječenja. Službenici CB Nikšić su obaviješteni od strane dežurnog ljekara da je V.D. zadobio teške tjelesne povrede u vidu frakture lobanje, i da se sumnja da su nastale kao posljedica nasilja.

Preduzimajući dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do povređivanja ovog lica, službenici policije su operativnim radom došli do saznanja da je oštećenog V.D, kako se sumnja, fizički napao M.L. (21) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, nanio više povreda V.D. usljed koji je on pao na asfaltnu podlogu i zadobio teške tjelesne povrede. M.L. se nakon toga dao u bjekstvo.

Policijski službenici su istog dana oko 03,00 časa pronašli i priveli M.L. državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda. Nakon saslušanja državni tužilac je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju u službenim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istagu Osnovnog suda u Nikšiću.

Policijski službenici CB Nikšić su obezbijedili materijale i personalne dokaze, te protiv osumnjičenog M.L. podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave, prethodno podnesene protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?