Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Raspisan Konkurs za prijem učenika i studenata u domove

Objavljeno: 30.07.2018. 21:19 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ministarstvo prosvjete raspisalo Konkurs za prijem 568 učenika i 2.222 studenata u domove učenika i studenata u Crnoj Gori za školsku 2018/2019. godinu.

Pravo učešća na Konkursu imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, kao i studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program, i učenici koji pohađaju neku od srednjih škola u Crnoj Gori.

Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo na smještaj i ishranu po ekonomskoj cijeni mogu ostvariti i studenti postdiplomskih magistarskih i doktorskih studija, koji nijesu u radnom odnosu, školuju se van mjesta stanovanja, a koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Dokumenta za prijem studenata I godine studija u domove studenata podnosiće se od 27. avgusta do 14. septembra 2018. godine. Za studente II, III, IV, V i VI godine studija rok za podnošenje dokumenata je od 10. septembra do 5. oktobra 2018. godine, dok će učenici dokumenta podnositi dokumenata od 13. do 24. avgusta 2018. godine.

Tekst Konkusa možete preuzeti OVDJE.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?