Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Raspisan Konkurs za dodjelu stipendija talentovanim učenicima za školsku 2018/2019. godinu

Objavljeno: 30.07.2018. 21:50 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete
Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 185 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, od čega: 20 učenicima osnovnih škola, koji prvi put konkurišu za stipendiju, 40 učenicima osnovnih škola, koji produžavaju pravo na stipendiju, 30 učenicima srednjih škola, koji prvi put konkurišu za stipendiju, 60 učenicima srednjih škola, koji produžavaju pravo na stipendiju i 35 učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarnu kvalifikaciju.

Pravo da konkurišu imaju talentovani učenici druge i narednih godina školovanja koji blagovremeno i uspješno ispunjavaju obaveze propisane statutom škole. Talentovanog učenika za stipendiju predlaže nastavničko vijeće osnovne odnosno srednje škole, na osnovu pisane preporuke predmetnog nastavnika.

Kao i prethodne školske godine, Ministarstvo će i ove godine dodijeliti 35 stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarne kvalifikacije.

Obrazovni profili za deficitarne kvalifikacije, prema podacima Centra za stručno obrazovanje i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore su: kuvar, konobar, poslastičar, pekar i instalater u građevinarstvu.

Rok za podnošenje dokumenata je od 3. septembra do 19. oktobra 2018. godine.

Tekst konkursa možete preuzeti OVDJE.

Prijavu za Konkurs možete preuzeti OVDJE.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?