Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović sa odlazećim izaslanikom odbrane Kraljevine Norveške, pukovnikom Toreom Andersonom

Objavljeno: 31.07.2018. 19:42 Autor: mod
Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, sastao se danas sa izaslanikom odbrane Kraljevine Norveške, puk Toreom Andersonom, povodom završetka njegovog mandata u Crnoj Gori.

Direktor Ivanović se zahvalio puk Andersonu na njegovom ličnom doprinosu unaprjeđenju bilateralne saradnje u oblasti odbrane Crne Gore i Kraljevine Norveške i istakao uvjerenje da će Crna Gora i Kraljevina Norveška nastaviti da održavaju kvalitetne i sadržajne bilateralne odnose u oblasti odbrane. Ivanović je podsjetio na veoma značajnu podršku Kraljevine Norveške reformskom procesu sistema odbrane Crne Gore, kroz uspješnu realizaciju projekata koji su doprinijeli razvoju i jačanju odbrambenih kapaciteta i sposobnosti. Direktor Ivanović je takođe naglasio značaj realizacije aktuelnih projekata koji se tiču doprinosa stvaranju boljeg javnog okvira integriteta u javnoj upravi, izgradnje međunarodne medicinske jedinice i unaprjeđivanja znanja engleskog jezika za zaposlene u sektoru odbrane. 

Puk Anderson zahvalio se na odličnoj saradnji i naglasio zadovoljstvo progresom koje je Crna Gora ostvarila tokom njegovom mandata. On je istakao da će Kraljevina Norveška nastaviti da bude pouzdan saveznik Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, izražavajući uvjerenje da će se jednako kvalitetna saradnja nastaviti tokom mandata njegovog sljedbenika.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?