Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Protiv tri lica podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga

Objavljeno: 31.07.2018. 20:35 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, tokom jula ove godine, sprovodeći aktivnosti na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, kontrolom lica i vozila pronašli i oduzeli marihuanu i kokain. Protiv tri lica su podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Naime, službenici CB Nikšić su, 15.07.2018. godine, u mjestu Budoš na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, kontrolisali pmv marke „VW Golf“ podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao V.Đ. (26) iz Podgorice. Pregledom vozila policijski službenici su ispod sjedišta vozača pronašli i oduzeli manju količinu biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Nadalje, nikšićka policija je 23.07.2018. godine, u mjestu Stubica, na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, kontrolisala pmv marke „VW Polo“ cetinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao H.A. (23) iz Podgorice, dok su se u vozilu nalazili I.K. (20) i M.M. (24) iz Podgorice. Pregledom I.K. policijski službenici su pronašli i oduzeli manju količninu suve biljne materije za koju se sumnja da je marihuana. Službenici CB Nikšić su, 24.07.2018. godine, u ulici Sarajevski put, na magistralnom putu Nikšić – Šavnik – Plužine, kontrolisali pmv marke „Opel Insignia“ kojim je upravljao S.L. (44) iz Podgorice. Kontrolom ovog lica policijski službenici su pronašli i oduzeli jednu pvc kesicu sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine od oko 2,5 grama.
Pronađene i oduzete materije su upućene u Forenzički centar radi vještačenja.
O događajima je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elementa bića krivičnih djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, a koji je naložio da se od V.Đ, I.K. i S.L. uzme zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina i da se nadležnom sudu za prekršaje protiv ovih lica podnesu prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?