Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kotor: Aktivostima na otkrivanju nezakonitog izlova ribe pronađeni ekploziv i municija; jedno lice prekršajno procesuirano

Objavljeno: 31.07.2018. 20:38 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije „Jug“ su juče, u saradnji sa službenikom Inspekcije za morsko ribarstvo, realizovali akciju sa ciljem sprječavnja krivičnih djela u vezi sa nezakonitim ribolovom, i tom prlikom pronašli skriveni eksploziv i municiju, dok je kontolom plovila zatečeno jedno lice da vrši izlov ribe sredstvima za koja nije posjedovalo dozvolu. Protiv tog lica je podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi i izdat mu je prekršajni nalog.

Naime, službenici RCGP „Jug“ su u saradnji sa službenikom Inspekcije, 30.07.2018. godine u vremenu od 06,00 do 12,00 časova, na lokalitetima priobalnog dijela i u akvatoriju unutrašnjih morskih voda od ostrva Mamula do uvale Nerin – ispod naselja Zagora realizovali akciju sa ciljem sprječavanja krivičnih djela u vezi sa nezakonitim izlovom ribe. Tom prilikom, u mjestu Bigova, u blizini bivšeg vojnog odmarališta, u šahti za vodu, pronađena su dva pakovanja eksploziva kao i 236 komada puščanih metaka kalibra 7,62 mm. O pronalasku eksploziva i municije obavješteni su Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Kotor, kriminalistički tehničar kao i Direktorat za vanredne situacije MUP-a. Pronađeni municija i eksploziv su izuzeti sa lica mjesta i predati su službeniku Direktorata za vanredne situacije MUP-a .

Takođe, u sklopu ove akcije izvršena je kontrola plovila inostranih registarskih oznaka kojim je upravljao N.L. (45) iz Bigova. On je zatečen da vrši izlov ribe sredstvima za koja nema dozvolu čime je počinio prekršaj iz Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi. Od strane službenika Inspekcije za morsko ribarstvo ovom licu je izdat prekršajni nalog za naplatu novčane kazne u iznosu od 250 eura.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?