Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sjutra u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji

Objavljeno: 31.07.2018. 21:39 Autor: MUP
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić boraviće sjutra u Beogradu u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji na poziv potpredsjednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića.

Posjeta ministra Nuhodžića biće prilika za razgovor o pitanjima u oblasti policijskih poslova, s posebnim osvrtom na borbu protiv organizovanog kriminala, aktuelne migracione izazove i unapređenje prekogranične saradnje. Zajedničko spoljnoplitičko opredjeljenje za članstvo u Evropskoj uniji dodatno upućuje na saradnju dvije države pa će, stoga, jedna od tema biti i razmjena znanja i iskustava u okviru pregovaračkog poglavlja 24.

Imajući u vidu obostrani interes za intenziviranje saradnje na resornom nivou, posjeta će biti prilika i da ministri unutrašnjih poslova Nuhodžić i Stefanović potpišu sedam sporazuma i dva protokola, kojima se reguliše režim rada svih šest graničnih prelaza na granici Crne Gore i Republike Srbije (Dobrakovo – Gostun; Ranče – Jabuka; Dračenovac – Špiljani; Bijelo Polje – Vrbnica; ZGP Čemerno – Granice i ZGP Vuča – Godovo), dok se sporazumom o pograničnom saobraćaju regulišu uslovi i način prelaska granice od strane stanovništva u pograničnim opštinama Crne Gore (Pljevlja, Bijelo Polje, Petnjica i Rožaje) i pograničnim opštinama Republike Srbije (Priboj, Pljevlja, Sjenica, Tutin i Novi Pazar).
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?