Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo nauke najavljuje konkurs za uspostavljanje centara izvrsnosti

Objavljeno: 01.08.2018. 22:09 Autor: Ministarstvo nauke
Ovim putem najavljujemo da će Ministarstvo nauke u septembru objaviti novi konkurs za finansiranje programa centara izvrsnosti, kojim se žele uspostaviti jedan ili dva nova centra u Crnoj Gori. Cilj novih centara biće uspostavljanje programa istraživanja koji na fokusiran način pristupaju određenom izazovu u nauci, ali i ekonomiji i društvu Crne Gore, gdje bi rad izuzetne grupe istraživača i eksperata mogao da dovede do značajnih pomaka sa uticajem na privredu, javne servise (nacionalne i lokalne) i naučnu disciplinu.

Ukupna vrijednost jednog programa iznosiće do 300.000 EUR na godišnjem nivou. Planirano je da konkurs bude otvoren do kraja marta 2019. godine. Nosilac programa moći će da bude licencirana naučnoistraživačka ustanova, a rukovodilac izuzetan stručnjak koji će biti angažovan na puno radno vrijeme u Centru. Program Centra predviđa saradnju sa makar jednim strateškim partnerom iz inostranstva i jednim iz Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?