Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Objavljen Naknadni konkurs za stipendije za deficitarne kvalifikacije

Objavljeno: 02.08.2018. 19:22 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Naknadni konkurs za dodjelu 147 stipendija za deficitarne kvalifikacije za učenike koji upisuju prvi razred srednjih stručnih škola za školsku 2018/2019.

U naknadnom konkursu ponuđene su sljedeće stipendije: 18 stipendija za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Kuvar - po pet stipendija za učenike JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar, JU Srednja mješovita škola „Bratstvo jedinstvo“ Ulcinj i osam stipendija za učenike JU Srednja mješovita škola „17. septembar“ Žabljak; 36 stipendija za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Konobar - po pet stipendija za učenike JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ Budva, JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar, JU Srednja mješovita škola „Ivan Goran Kovačić“ Herceg Novi, JU Srednja stručna škola Pljevlja, JU Srednja mješovita škola „Bratstvo jedinstvo“ Ulcinj, JU Srednja mješovita škola „Braća Selić“ Kolašin i šest stipendija za učenike JU Srednja stručna škola „Vukadin Vukadinović“ Berane; deset stipendija za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Instalater sanitarnih uređaja, grijanja i klimatizacije po pet stipendija za učenike JU Srednja stručna škola Pljevlja i JU Srednja mješovita škola „Bećo Bašić“ Plav; pet stipendija za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Monter elektronske komunkacijske infrastrukture za učenike JU Elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ Podgorica.

Za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Elektroinstalater dodjeljuje se 16 stipendija i to po pet stipendija za učenike JU Elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ Podgorica i JU Srednja stručna škola Nikšić i šest stipendija za učenike JU Srednja stručna škola Berane. Za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Poslastičar dodjeljuje se ukupno osam stipendija i to za učenike JU Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ Budva. Za obrazovni program Zavarivač dodjeljuje se deset stipendija - po pet stipendija za učenike JU Prva srednja stručna škola Nikšić i JU Srednja stručna škola „Ivan Uskoković“ Podgorica, dok se za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Prodavac dodjeljuje ukupno 26 stipendija - po pet za učenike JU Srednja mješovita škola Petnjica, JU Obrazovni centar Šavnik i JU Gimnazija „25. maj“ Tuzi i šest za učenike JU Obrazovni centar Plužine.

Ukupno pet stipendija dodjeljuje se za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Bravar i to za JU Srednja stručna škola Pljevalja. Isto toliko dodjeljuje se i učenicima JU Srednja stručna škola „Ivan Uskoković“ Podgorica koji se obrazuju po obrazovnom programu Stolar. Za učenike koji se obrazuju po obrazovnom programu Zidar dodjeljuje se osam stipendija i to za učenike JU Srednja građevinsko-geodetska škola „Inž. Marko Radević“ Podgorica. Učenicima JU Srednja stručna škola „Spasoje Raspopović“ Podgorica koji su se opredijelili za obrazovni program Modni krojač dostupno je ukupno pet stipendija.

Dodjela stipendija učenicima vrši se na osnovu uspjeha ostvarenog u osnovnoj školi. Stipendija se dodjeljuje bez obaveze vraćanja, odobrava se za jednu školsku godinu i isplaćuje se u mjesečnom novčanom iznosu u deset jednakih mjesečnih rata učenicima koji imaju status redovnog.

Dokumenta za Naknadni konkurs za dodjelu stipendija za deficitarne kvalifikacije se podnose školi od 22. do 24. avgusta 2018. godine.

Tekst konkursa možete pronaći na sljedećem linku: http://www.mpin.gov.me/vijesti/189737/N-A-K-N-A-D-N-I-K-O-N-K-U-R-S-ZA-DODJELU-STIPENDIJA-ZA-DEFICITARNE-KVALIFIKACIJE-ZA-sKOLSKU-2018-2019-GODINU.html

PR služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?