Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Rezultati Javnog poziva za člana NVO u radnom tijelu za izradu Predloga zakona o državnim nagradama

Objavljeno: 03.08.2018. 20:31 Autor: MKU

Na osnovu člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), a u vezi s Javnom pozivom za predlaganje predstavnika nevladine organizacije u radnom tijelu za izradu Predloga zakona o državnim nagradama (u daljem tekstu: Javni poziv), objavljenim 17. jula 2018. godine, Ministarstvo kulture objavljuje sljedeće:

1. Na Javni poziv nije dostavljen nijedan predlog koji ispunjava uslove.

2. Na Javni poziv dostavljen je jedan predlog i to: NVO Institut za socijalnu i obrazovnu politiku, Nikšić, koja je predložila Mitra Radonjića.

Predlog nije uredan i potpun, odnosno nije u skladu sa kriterijumima iz Javnog poziva i Uredbe. Naime, dostavljena dokumentacija nije validna sa formalno-pravnog aspekta jer pojedini dokumenti nijesu potpisani i ovjereni. Takođe, u dostavljenoj dokumentaciji nijesu na relevantan način potkrijepljeni navodi o realizovanom projektu i o iskustvu kandidata u vezi sa pitanjima koje normativno uređuje radno tijelo. Osim toga, ni djelatnosti i ciljevi utvrđeni Statutom ove NVO nijesu u direktnoj vezi s pitanjima koje normativno uređuje radno tijelo.

Shodno navedenom, Ministarstvo kulture nema zakonskog osnova da izabere predstavnika nevladinih organizacija u radno tijelo za izradu Predloga zakona o državnim nagradama.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?