Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kotor: Vozač upravljao vozilom brzinom od 210 km/h; vozač sankcionisan

Objavljeno: 03.08.2018. 21:45 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe za bezbjednost saobraćaja su juče registrovali nekoliko teških saobraćajnih prekršaja, a kojom prilikom je protiv jednog lica podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, zbog prekoračenja brzine.

Naime, službenici Grupe su, 02.08.2018. godine oko 22,40 časova, na magistralnom putu Nikšić – Risan u mjestu Dragalj, zaustavili vozilo marke „ VW Golf VI“ hercegnovskih registarskih oznaka kojim je upravljao D.V. (25) iz Herceg Novog, zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 210 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv D.V. podnijeta je Sudu za prekršaje prekršajna prijava iz člana 318 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.
Pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnih sedam dana, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali su inače 3.770 prekršajnih naloga, podnijeli 408 prekršajnih prijava i oduzeli 240 vozačkih dozvola. Takođe, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, slobode je lišeno 98 lica.

Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Još jednom napominjemo da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica, ukazuju da je kao uzročnik većine saobraćajnih nezgoda dominantan ljudski faktor, posebno onih sa najtežim posljedicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?