Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Mladi vozač vozio 172 km/h; prekršajno sankionisan uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole

Objavljeno: 08.08.2018. 21:15 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja registrovali su više teških saobraćajnih prekršaja prethodnih dana, od kojih izdvajamo prekoračenje brzine upravljanja vozilom od strane mladog vozača.

Naime, mladi vozač M.V. (24) iz Bara, koji je upravljao vozilom marke „Audi”, i kretao se magistralnim putem Podgorica – Bar, je zaustavljen u mjestu Sozina, Opština Bar, zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 172 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Protiv pomenutog vozača je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 stav 1 tačka 1 ZOBS-a, a vozaču je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Upozoravamo sve nesavjesne učesnike u saobraćaju da će pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi omogućili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?