Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Napredak u implementaciji Eurokodova na Balkanu

Objavljeno: 10.08.2018. 22:11 Autor: Ministarstvo nauke

Udruženi istraživački centar (JRC), jedan od generalnih direktorata Evropske komisije, u okviru Akcija za proširenje i integraciju (E&IA) organizuje radionicu na temu “Napredak u implementaciji Eurokodova na Balkanu”, koja će biti održana u periodu 10-11. oktobar 2018. godine u Tirani, Albanija.

Cilj radionice je da olakša implementaciju Eurokodova u okviru nacionalnog zakonodavnog okvira zemalja na Balkanu, koje nijesu članice EU.

Tokom radionice biće predstavljene najbolje prakse u zemljama članicama EU, koje su uspješno implementirale Eurokodove u svojim nacionalnim sistemima. Jedan od rezultata radionice biće identifikovanje izazova i prepreka sa kojima se u ovom procesu suočavaju zemlje na Balkanu, kao i olakšavanje procesa razmjene mišljenja, znanja i dobrih praksi u ovoj oblasti.

Od učesnika se očekuje da predstave svoj nacionalni okvir po pitanju implementacije Eurokodova, da navedu izazove sa kojima se suočava njihova država i da popune formular, koji će im blagovremeno biti dostavljen.

Ciljne grupe su: državne institucije, nacionalna tijela za standardizaciju, tehnički odbori za eurokodove i tehničke komore.

Broj učesnika na radionici je ograničen na 40 lica.

Zainteresovani kandidati mogu se registrovati na sljedećoj web stranici: https://web.jrc.ec.europa.eu/rem/#m109341.

Rok za prijavljivanje je 24. avgust 2018. godine.

Koncept Radionice dostupan je ovdje

Prijedlog Programa možete preuzeti ovdje

Kandidati koji prođu internu proceduru selekcije JRC-ija, imaju šansu da ostvare pravo da im organizator pokrije putne troškove i troškove smještaja.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?