Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Radionica JRC „Start-up u inovativnim ekosistemima Jugoistočne Evrope“

Objavljeno: 10.08.2018. 22:33 Autor: Ministarstvo nauke

Udruženi istraživački centar (JRC), jedan od generalnih direktorata Evropske komisije, u saradnji sa Tehnološkim prakom Ljubljana, organizuje radionicu na temu Start-up u inovativnim ekosistemima Jugoistočne Evrope”, koja će biti održana u periodu 15-16. novembar 2018. godine u Ljubljani, Slovenija.

Cilj radionice je da se:

- Donosiocima odluka i svim licima koja su uključena u inovacije omogući trening i potrebno znanje u oblasti uspostavljanja uspješnih start-up platformi i programa podrške jačajući na taj način nacionalne/regionalne inovativne ekosisteme; i
- Izvši provjera na licu mjesta različitih modela akceleratora, projekata, privlačenja partnera iz privrede, uključivanja vladinih tijela, kao ključnih elemenata razvoja uspješnih inovativnih ekosistema.

Ciljne grupe su: državne institucije, univerziteti, naučnoistraživačke ustanove, inovativne organizacije, privredne komore, unije poslodavaca, biznis anđeli, naučni parkovi i ostali relevantni akteri u sistemu inovacija Jugoistočne Evrope.

Broj učesnika na radionici je ograničen na 150 lica.

Kandidati mogu iskazati svoje interesovanje putem sljedeće web stranice: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Start-ups.

Rok za prijavljivanje je 10. oktobar 2018. godine.

Prijedlog Programa možete pogledati na sljedećoj web stranici: https://ec.europa.eu/jrc/en/event/workshop/start-ups-innovation-ecosystem

Kandidati koji prođu internu proceduru selekcije JRC-ija, imaju šansu da ostvare pravo da im organizator pokrije putne troškove i troškove smještaja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?