Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Inspekcija potvrdila: Novi helikopteri Bell 412 EPI posjeduju izuzetne performanse

Objavljeno: 13.08.2018. 19:09 Autor: mod
Ekspertski tim, na čelu sa komandantom Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, potpukovnikom Nenadom Pavlovićem, obavio je tehničku inspekciju dva nova helikoptera Bell 412 EPI, koji uskoro treba da stignu u Crnu Goru.

Inspekcija je odrađena u američkoj državi Tenesi, u jednoj od fabričkih struktura Bella. Helikopteri su, kako se i očekivalo, pokazali izuzetne performanse i tehničko-manevarske mogućnosti.
Kao i helikopter Bell 412 EP, koji je u aprilu stigao na podgorički vojni aerodrom, i preostala dva će se rasklopljeni dopremiti do Praga, gdje će se nanovo sklopiti i doletjeti do Crne Gore.
Tri Bellova helikoptera, od kojih je jedan korišćen a dva nova, predstavljaju značajnu investiciju u osavremenjavanju opreme Vojske Crne Gore. 
 
Sa potpukovnikom Pavlovićem, u Americi su boravili major Darko Pavlović, poručnik Aleksandar Simonović i stariji vodnik I klase, Milan Nedić.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?