Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: I dječak se vratio kući

Objavljeno: 13.08.2018. 19:15 Autor: UP
I dječak (16) čiji je nestanak prijavljen 12.08.2018. godine je pronađen. On se danas vratio kući. O njegovom povratku roditelji nisu obavijestili policiju. Policijski službenici su došli do tog operativnog podatka a u kontaktu sa majkom koji je potom uslijedio potvrđeno je da se dječak vratio.

Podsjećamo, udaljenje od kuće – nestanak šesnaestogodišnjeg dječaka je juče, 12.08.2018. godine, Centru bezbjednosti Podgorica prijavila njegova majka. Ona je kazala da je on izašao iz kuće četiri dana ranije, 08.08.2018. godine, te da se nakon toga nije javljao. Za dječakom se intenzivno tragalo do momenta do kad je policija danas, 13. avgusta, došla do saznanja da se dječak vratio kući što je provjereno i ispostavilo se tačnim.

Prije dva dana je, podsjećamo, pronađena i četvrnaestogodišnja djevijčica. Naime, udaljenje od kuće – nestanak četrnaestogodišnje djevojčice je Centru bezbjednosti Podgorica prekjuče, 11. avgusta 2018. godine, prijavila njena majka. Ona je navela da je djevojčica izašla dan ranije, 10. avgusta, i da se nije vratila kući. Službenici CB Podgorica su tragali za djevojčicom i pronašli je istog dana kad je nestanak prijavljen, 11. avgusta. Djevojčica je vraćena porodici.

Sva prikupljena saznanja ukazuju na to da se u oba slučaja radi o dobrovoljnom udaljenju od kuće.

Policija će, u kontaktima sa nadležnim organima zaduženim za brigu o maloljetnicima i zaštitu njihovog interesa, cijeneći svaki slučaj ponaosob, razmotriti pravni osnov za podnošenje odgovarajućih prijava zbog zanemarivanje djeteta ili drugog krivičnog djela ili prekršaja protiv roditelja ili staratelja u ovakvim i sličnim situacijama, a posebno kada se udaljenja od kuće istih maloljetnika ponavljaju.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?