Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zajedničko saopštenje: Policijski i carinski službenici spriječili krijumčarenje 19 komada vatrenog oružja i izvršenje teških krivičnih djela

Objavljeno: 13.08.2018. 21:03 Autor: UP i UC
Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su, shodno operativnom podatku dobijenom posredstvom međunarodne saradnje, spriječili krijumčarenje 19 komada vatrenog oružja iz Albanije, čime je spriječeno i izvršenje eventualno teških krivičnih djela.

Naime, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i carinski službenici Carinske ispostave Sukobin su danas, 13.08.2018. godine, oko 10,00 časova, na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, postupajući po podatku koji je dobijen razmjenom u međunarodnoj policijskoj saradnji, na ulazu u Crnu Goru zaustavili autobus inostranih registarskih oznaka, koji je saobraćao na međunarodnoj liniji.

Policijski i carinski službenici su, angažovanjem policijskog službenog psa, pronašli putnu torbu sa 19 pištolja marke „Sig Sauer“ cal. 7,65 mm. Torba je pronađena u boksu za prtljag, a pripada licu R.S.V. (21), državljaninu Švedske.

U skladu sa Protokolom o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, R.S.V. i pronađeno oružje preuzeli su službenici granične policije Albanije radi daljeg procesuiranja.

Ovom koordiniranom aktivnošću, koja je realizovana shodno razmjeni informacija u međunarodnoj policijskoj saradnji, spriječeno je krijumčarenje oružja i eventualno izvršenje teških krivičnih djela. Slijedi dalja kriminalistička obrada i kontakt crnogorskih i albanskih nadležnih organa u vezi sa daljim tokom ovog predmeta.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?