Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bijelo Polje: U toku kriminalistička obrada događaja u kojem je u upotrebi vatrenog oružja jedno lice smrtno stradalo dok su dva lica povrijeđena

Objavljeno: 14.08.2018. 20:36 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica u događaju od sinoć u kojoj je u upotrebi vatrenog oružja jedno lice smrtno stradalo, dok su dva lica povrijeđena. Svi akteri događaju su poznati a kriminalistička obrada je u toku.

Naime, sinoć, 13. avgusta 2018. godine, oko 23,30 časova, u jednom mjestu koje pripada Opštini Bijelo Polje, došlo je do upotrebe vatrenog oružja. U ovom događaju je, kako se sumnja, od posljedica upotrebe vatrenog oružja smrtno stradao Ž.P. (47) iz Srbobrana, državljanin Republike Srbije, dok je povredu – prostrelnu ranu u predjelu ramena zadobio Lj.L. (46) iz Zemuna, takođe državljanin Republike Srbije. Povredu – prostrelnu ranu nadlaktice zadobio je. i E.Ć. (32) iz Bijelog Polja.

Događaj se desio u blIzini kuće E.Ć. a utvrđuju se okolnosti dolaska Ž.P. i Lj.L. na lice mjesta odnosno u blizini kuće E.Ć, kao i sve činjenice u vezi sa upotrebom vatrenog oružja koja je potom uslijedila.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Izuzeti su tragovi koji će biti vještačeni u Forenzičkom centru. U neposednoj blizini tijela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem.

Nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je naložio obdukciju tijela Ž.P. Povrijeđeni Lj.L. se nalazi na bolničkom liječenju i prema informacijama koje posjedujemo nije životno ugrožen. E.Ć, kojem je pružena medicinska pomoć, se nalazi u policijskim prostorijama CB Bijelo Polje.

U toku je kriminalistička obrada predmeta. O činjenicama koje budu utvrđene javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?