Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv distributerima/instalaterima i građevinskim kompanijama za učešće u programu "Energetski efikasan dom"

Objavljeno: 15.08.2018. 18:56 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomije objavljuje

JAVNI POZIV

distributerima/instalaterima i izvođačima radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima za učešće u programu "Energetski efikasan dom".

Program "Energetski efikasan dom" ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na biomasu (pelet i briket), izvođenje radova na ugradnji termoizolacije na fasadi stambenog objekta i za ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije.

Distributeri i/ili instalateri opreme za grijanje na biomasu i sve građevinske kompanije zainteresovane za učešće u programu "Energetski efikasan dom" mogu se prijaviti dostavljanjem ponuda, odnosno tendersku dokumentaciju mogu dobiti na zahtjev poslat na email:info@ee-me.org

Ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke radi dalje komunikacije za potrebe ovog poziva.

Rok za dostavu ponuda u okviru Javnog poziva je 15.09.2018. godine.

Za realizaciju programa „Energetski efikasan dom“ Ministarstvo ekonomije će opredijeliti 120.000 eura, a građani će moći da podignu beskamatni kredit u iznosu do 8.000 eura, sa maksimalnim periodom otplate do šest godina, i u okviru tog iznosa se opredijele za jednu ili više mjera energetske efikasnosti raspoloživih u okviru programa.
Cilj programa „Energetski efikasan dom“ je da se domaćinstvima u Crnoj Gori, preko beskamatnih kredita, ponudi mogućnost ostvarivanja ekonomskih i energetskih ušteda korišćenjem sistema grijanja na biomasu i finansiranjem radova na unapređenju energetskih karakteristika omotača objekta.
Program „Energetski efikasan dom“ predstavlja nastavak programa „Energy Wood“, koji je Ministarstvo ekonomije kroz tri faze realizovalo od 2013. godine, i u okviru kojeg je ugrađeno oko 1.010 sistema za grijanje na pelet i briket širom Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?