Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Danilovgrad: Oduzeti oružje, municija i eksploziv

Objavljeno: 17.08.2018. 19:33 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, sprovodeći aktivnosti u borbi protiv kriminala, a koje su posebno usmjerene na otkrivanje oružja, municije i eksploziva u ilegalnom posjedu, kao i na suzbijanje držanja i stavljanja u promet opojnih droga, izvršili pretrese na četiri lokacije u kojima su otkrili i oduzeli drogu, eksploziv, štapine, detonatorske kapisle i ostale nedozvoljene stvari i predmete. Jedno lice je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo, dok je još jedno lice prekršajno procesuirano.

Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i Posebne jedinice policije – Jedinice za dresuru pasa, a postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stanova i drugih prostorija na četiri lokacije na području Opštine Danilovgrad.

Pretresi su naime izvršeni na četiri lokacije koje koriste Z.T. (53), I.U. (23), M.P. (32) i G.B. (25) iz Danilovgrada.

Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti:
- tri pvc pakovanja privrednog eksploziva težine oko 4kg;
- izvjesna količina plastičnog eksploziva C4;
- sedam cijelih komada štapina eksploziva „Amoneks“;
- 24 komada detonatorskih kapisli;
- 11 metara sporogorećeg štapina;
- pvc kesica sa biljnom materijom zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana:
- manje pakovanje sa materijom za koju se takođe sumnja da je marihuana;
- drobilica koja se koristi za drobljenje marihuane; i
- dva komada pakovanja tzv. rizli.

O svemu je obaviješten nadležni tužilac. Slobode je lišen V.B (62), srodnik pomenutog lica G.B, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno drzanje oružja i eksplozivnih materija. V.B. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu. U konsultaciji sa tužiocem. Protiv G.B. će nadležnom Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?