Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Budva: Zbog prijetnji pištoljem i iznošenja i sakrivanja pištolja sva tri lica nakon lišenja slobode završila u pritvoru u ZIKS-u

Objavljeno: 20.08.2018. 19:27 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva lišili su slobode lice koje je, kako se sumnja, u Petrovcu pištoljem prijetilo gostima kafića, kao i dva lica osumnjičena da su nakon toga preuzela i sakrila pištolj u namjeri da mu pomognu nakon izvršenja krivičnog djela. Policija je pronašla pištolj koji je bio sakriven na jednoj lokaciji. Sva tri lica su privedena tužiocu. Sudija za istragu im je potom odredio pritvor nakon čega su sprovedeni u ZIKS.

Naime, u noći između 16. i 17.08.2018. godine, oko ponoći, građani su obavijestili Dežurnu službu CB Budva da se u ugostiteljskom objektu „MTV“ na šetalištu u Petrovcu nalazi lice koje posjeduje oružje, te da je ovo lice prijetilo pištoljem u ovom kafiću. Službenici CB Budva su izašli na lice mjesta i nakon što su ustanovili da nema povrijeđenih lica sproveli su službene mjere i radnje na osnovu kojih su u službene prostorije doveli B.F. (53) i I.V. (26), obojicu iz Budve, i E.Š. (23), stranu državljanku rođenu u Beranama.

Prikupljenim obavještenjima od ovih lica i svjedoka, kao i obradom, došlo se do sumnje da 16.08.2018. godine, u periodu od 21,00 do 00,00 časova, B.F. u navedenom objektu kod sebe imao pištolj marke „Pietro Beretta“, sa okvirom u kojem se nalazilo 13 metaka cal. 9 mm, od kojih je jedan metak bio u cijevi, a kojim je u više navrata prijetio osoblju i gostima, okrećući cijev pištolja u njihovom pravcu, pri čemu je lomio čaše i flaše u bašti i unutar objekta. Tek nešto nakon ponoći policiji je događaj prijavljen.

Takođe se sumnja da je E.Š, prije dolaska policijskih službenika, od B.F. uzela pištolj i stavila u svoju torbu nakon čega ga je predala I.V, tražeći od njega da ga skloni, što je on i učinio, sakrivajući ga u hidrant, u garaži stambene zgrade u kojoj I.V. živi. Pištolj je sklonjen i sakriven prije dolaska policije.

Policijski službenici su, na mjestu na kojem je bio sakriven, pronašli i izuzeli predmetni pištolj.

O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

Navedena tri lica su lišena slobode, i to B.F. zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a E.Š. i I.V. zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticanju sa krivičnim djelom pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Nakon sprovođenja tužiocu uz krivičnu prijavu i saslušanja kod tužioca, lica su privedena sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru koji im je odredio pritvor do 30 nakon čega su sva tri lica sprovedena u ZIKS.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?