Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Berane: Dva lica lišena slobode zbog tri KD teška krađa; pronađena i puška u ilegalnom posjedu – jedno lice procesuirano

Objavljeno: 22.08.2018. 18:55 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadežnosti, rasvijetlili tri krivična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode dva lica osumnjičena da su počinila ova krivična djela. Takođe, službenici CB Berane su prilikom pretresa jedne lokacije pronašli i oduzeli pušku u ilegalnom posjedu a protiv osumnjičenog podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici CB Berane su, 21.08.2018. godine, lišili slobode R.B. (25) iz Kosova, nastanjenog u Beranama i M.K. (18) iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili tri krivična djela teška krađa. Oni su, kako se sumnja, navedena krivična djela počinili na štetu tri lica tokom avgusta 2018. godine, na način što su provaljivali u kuće oštećenih lica, koje se nalaze na teritoriji Opštine Berane, a kojom prilikom su, sumnja se, otuđivali vrijedne stvari kao što su zlatni i srebrini nakit, satove i oružje. Otuđene stvari su, kako se sumnja, prodavali nepoznatim licima za određeni iznos novca. R.B. i M.K. su uz posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog izvršioca, privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, koji je za ova lica donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Nadalje, službenici beranske policije su, 20.08.2018. godine, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, a postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi R.G. (38) iz Berana. Tom prilikom službenici policije su pronašli i oduzeli vojničku pušku M48 u ilegalnom posjedu. Oduzeta puška biće upućena u Forenzički centara radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Beranama koji je naložio da se protiv R.G. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?