Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv istraživačima i ekspertima za učešće na Sedmom Forumu Strategije Evropske Unije za Dunavski region

Objavljeno: 24.08.2018. 01:24 Autor: Ministarstvo nauke
U okviru inicijative za proširenje i integraciju, Udruženi istraživački centar (JRC) Evropske komisije nudi podršku u vidu plaćenog putovanja i smještaja za istraživače i eksperte iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Kosova, Turske, Jermenije, Gruzije, Moldavije i Ukrajine za učešće na Sedmom godišnjem Forumu Strategije Evropske Unije za Dunavski region, koji se održava od 18. do 19. oktobra 2018. godine u Sofiji, Bugarska, u organizaciji Republike Bugarske, a koja predsjedava Dunavskom strategijom (EUSDR).

Tema ovogodišnjeg Foruma je razvoj turizma kao preduslov za ekonomski rast i teritorijalnu koheziju. Forum će se baviti temama od posebnog značaja za Dunavski region kao što su očuvanje kulturnog i istorijskog nasleđa, nove tehnologije i digitalizacija u sektoru turizma, bezbjednost u turizmu, unaprijeđenje saobraćajnih infrastruktura i mobilnost. Više informacija o sadržaju Foruma, kao i dnevni red i listu moderatora i panelista možete naći na internet stranici: https://www.7danube-forum-sofia.eu/

Podrška JRC-a u vidu pokrivanja putnih troškova i smeštaja, odobriće se na osnovu sljedećih kriterijuma:

- naučna i profesionalna dostignuća (posebno u vezi sa kulturom, turizmom, novim tehnologijama i digitalizacijom u turizmu, bezbjednošću u turizmu, povezivanjem transportnih mreža i mobilnošću, regionalnim i makroregionalnim rastom);
- broj i kvalitet naučnih i stručnih publikacija; i
- broj i kvalitet projekata i aktivnosti (koji se odnose na Dunavski makroregion) u kojima je podnosilac prijave učestvovao ili i dalje učestvuje.

Da biste se prijavili, potrebno je da sljedeća dokumenta pošaljete na JRC-SUPPORT-EUSDR-18@ec.europa.eu
- vašu biografiju (ne više od dvije stranice);
- motivaciono pismo sa listom naučnih i stručnih publikacija i spisak projekata i aktivnosti (u vezi sa Dunavskim makroregionom) na kojima ste radili ili u kojima još uvijek učestvujete.

Molimo sve zainteresovane istraživače i eksperte iz navedenih oblasti da se prijave najkasnije do 6. septembra 2018. godine

U prilogu možete preuzeti originalni Poziv za nadoknadu sredstava za Sedmi godišnji Forum Strategije EU za Dunavski region i Izjavu o privatnosti u vezi sa obradom vaših ličnih podataka u skladu sa prijavom na događaj.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?