Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bar: Lišen slobode osumnjičeni da je dvojici mladića nanio teške tjelesne povrede

Objavljeno: 24.08.2018. 03:45 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo teška tjelesna povreda i krivično djelo nasilničko ponašanje.

Naime, Dežurna služba Centra bezbjednosti Bar je, 23.08.2018. godine, obaviještena od strane HMP da je u njihove prostorije,u pratnji drugova, u nesvjesnom stanju doveden N.S. (19) iz Rume, Republika Srbija i da je tjelesne povrede zadobio u alkoholisanom stanju, odnosno da se samopovrijedio prilikom pada. Zbog težine zadobijenih povreda ovo lice je upućeno u Opštu bolnicu u Baru a nakon toga na dalju hospitalizaciju KCCG.

Službenici barske policije su odmah izašli na lice mjesta i na osnovu preduzetih mjera i radnji na osnovu prikupljenih dokaza i obavještenja prikupljenih od građana došli do saznanja da je riječ o prikrivanju krivičnog djela od strane oštećenih lica.

G.S. (19) iz Rume, Republike Srbije, koji je poznanik oštećenog N.S, je takođe zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu frakture vilice. Ovom licu je ukazana ljekarska pomoć u Opštoj bolnici u Baru.

Od momenta saznanja cjelokupni sastav barske policije je bilo angažovan na utvrđivanju okolnosti navedenog događaja i identifikaciji lica koja su počinila ovo krivično djelo. Brzom akcijom službenika CB Bar slobode je lišen V.P. (19) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela. Tom prilikom su identifikovana još dva lica koja su bila u društvu osumnjičenog, Đ.S. (20) i J.M. (20), oba iz Bara, koji neće biti obuhvaćeni krivičnom prijavom.

Osumnjičeni V.P. je, 23.08.2018. godine oko 05,15 časova u Sutomoru, kako se sumnja, bez povoda i ničim izazvan fizički nasrnuo na oštećenog G.S. kojeg je tom prilikom udario zatvorenom šakom u predjelu glave nanoseci mu teške tjelesne povrede u vidu frakture donje vilice. On je nakon toga, sumnja se, fizički nasrnuo na N.S kojem je zadao udarac na isti način u predjelu glave. Oštećeni N.S. je tom prilikom od posljedice udarca pao i udario glavom o betonsku podlogu.

U daljem izvršenju djela osumnjičenog su spriječili Đ.S. i J.M, koji su bili sa njim u društvu.

Oštećena lica ovaj događaj nisu prijavila policijim, već su se uputila na iznajmljeni smještaj gdje su boravila, da bi nakon nekoliko sati primjetili da je oštećeni N.S. zapao u stanje tzv. kome, kada su ga odveli u HMP na ukazivanje ljekarske pomoći.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se V.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda i krivično djelo nasliničko ponašanje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?