Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bijelo Polje: Krivična prijava protiv dva maloljetnika zbog krađe vozila; vozilo pronađeno istog dana i vraćeno vlasniku

Objavljeno: 24.08.2018. 20:59 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su, nakon što su službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje priveli osumnjičene, protiv ta dva maloljetna lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

Naime, službenici CB Bijelo Polje su, 24.08.2018. godine oko 01,20 časova, prilikom vršenja redovne kontrole saobraćaja, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW Golf II“ beranskih registarskih oznaka kojim je upravljao maloljetni L.Ž. (16) iz Tivta, dok se na suvozačevom mjestu nalazio M.L. (17) iz Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Kotoru. Ova lica nisu posjedovala dokumentaciju na osnovu koje bi se mogao utvrditi njihov identitet a ni godine starosti, pa su iz tog razloga privedena u policijske prostorije CB Bijelo Polje.

Vozilo je isključeno iz saobraćaja jer su policijski službenici posumnjali da je predmet krivičnog djela, odnosno da je otuđeno.

Istog dana Dežurna služba Centra bezbjednosti Berane je obavijestila Dežurnu službu CB Bijelo Polje da je R.K. iz Berana toj organizacionoj jedinici prijavio da mu je u toku noći od strane nepoznatih lica otuđeno vozilo. Ispostavilo se da je u pitanju upravo vozilo kojim su upravljala maloljetna lica.

Lica i vozilo su predati policijskim službenicima CB Berane radi preduzimanja daljih mjera i radnji.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv L.Ž. i M.L. podnese krivična prijava u radovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

Vozilo je vraćeno vlasniku.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?