Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović u Beranama otvoriće Veterinarske dane i učestovati u radu sjednice Savjeta za zaštitu životinja

Objavljeno: 29.08.2018. 17:30 Autor: MPRR

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, u petak, 31. avgusta, u Beranama, otvoriće naučno – stručni skup „Veterinarski dani 2018“ koji se tradicionalno održava svake godine u organizaciji Veterinarske komore Crne Gore.

U sklopu Veterinarskih dana biće održana i treća sjednica Savjeta za zaštitu životinja.

Na sjednicu Savjeta pozvani su predsjednici svih crnogorskih opština, zbog važnosti zajedničkog rješavanja brojnih izazova, a prije svega problema narastajuće populacije pasa lutalica, učestalih napada pasa na ljude i nehumanog odnosa prema životinjama.

Potpredsjednik Simović će dodijeliti ugovore o podršci nevladinim organizacijama koje su izabrane po javnom konkursu Ministarstva poljoprivrede za finansiranje projekata/programa NVO u oblasti zaštite dobrobiti životinja.

Po osnovu predloga civilnog sektora i Veterinarske komore, Simović će uručiti i dvije nagrade Ministarstva - za najveći doprinos građanskom aktivizmu iz oblasti zaštite dobrobiti životinja i za najveći doprinos veterinarskoj struci u ovoj oblasti.

Zvanično otvaranje Veterinarskih dana, koji se održavaju u hotelu „Berane“, je u petak, 31, avgusta, sa početkom u 09:00h. Sjednica Savjeta za zaštitu životinja počeće u 11,00h.

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju otvaranju skupa i sjednici Savjeta za zaštitu životinja.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?