Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U kasarni „Masline“ prezentovano oklopno vozilo crnogorske proizvodnje

Objavljeno: 30.08.2018. 16:11 Autor: mod
Danas je u kasarni „Masline“ u Podgorici prezentovano oklopno vozilo MAŠAN, koje je proizvela bjelopoljska fabrika „Montenegro Armour Group“u Bijelom Polju.

Prezentaciji su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić i državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović sa saradnicima.

Koncept oklopnog vozila MAŠAN prvi put je prezentovan prije godinu, nakon čega su pripadnici Vojske Crne Gore i Uprave policije dali sugestije za njegovo poboljšanje i unapređenje performansi u cilju adekvatnijeg odgovora zadacima i misijama tih resora. „Montenegro Armour Group“ je ustupila probno vozilo Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova, tako da će pripadnici Čete vojne policije i Uprave policije izvršiti ispitativanje tehničkih karakteristika. 

Filipović se zahvalio predstavnicima kompanije na posvećenosti i uvažavanju sugestija prilikom izrade modela. On je napomenuo da je pokretanje vojne industrije u Crnoj Gori ozbiljan državni projekat koji će značajno unaprijediti sektor odbrane.

MAŠAN je projektovan kao ekonomično rješenje. Vozilo posjeduje kompletno zavareni čelični trup koji je montiran na ram na četiri elastična oslonca radi najboljeg mogućeg balističkog i konstruktivnog integriteta i udobnosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?