Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Postavljena signalizacija na panoramskom putu „Durmitorski prsten“

Objavljeno: 30.08.2018. 21:24 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

U okviru projekta „Razvoj panoramskih puteva“, završeno je postavljanje signalizacije pored puta na panoramskoj ruti „Durmitorski prsten“. Ova atraktivna panoramska ruta duga je oko 80 km a odlikuju je spektakularni pogledi na vrhove Durmitora, kanjone, jezera i doline. S obzirom na konstantan rast turista na sjeveru Crne Gore, razvoj panoramske rute će doprinijeti atraktivnosti ovog područja, uz poboljšanje iskustva turista. Planiran je i nastavak razvoja ove rute i to izradom promotivnih mapa i audio vodiča na crnogorskom, njemačkom i engleskom jeziku. Takođe, predviđeno je raspisivanje tendera za uređenje 16 lokacija duž rute, a radovi će se obaviti na proljeće naredne godine.

Cilj projekta „Razvoj panoramskih puteva“ je povezivanje turističke ponude juga i sjevera Crne Gore, kako bi se promovisale oblasti izuzetnog turističkog potencijala i prirodnih ljepota. Razvoj panoramskih ruta podrazumijeva i uređenje vidikovaca i odmorišta, povezivanje sa postojećim rutama vina, sira i meda, kao i razvoj turizma zasnovanog na prirodi i kulturi. Do sada je u Crnoj Gori uređen panoramski put „Krug oko Korita“, odnosno put kroz Kučke planine, na kome su postavljene signalizacija, vidikovci sa klupama za odmor i pješačka staza, a urađene su i promotivne mape na sedam jezika i audio vodič na tri jezika. Audio vodič za „Krug oko Korita“ dostupan je na Android i iOS aplikaciji izi.TRAVEL, dok su detaljnije informacije dostupne na linku: https://www.montenegro.travel/info/ruta-4-krug-oko-korita.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?