Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Rožaje: Pronađeni marihuana i municija; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 31.08.2018. 20:00 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su danas u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresom pronašli i oduzeli marihuanu i municiju. Jedno lice je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odsjeka i OB Rožaje su, 31.08.2018. godine oko 10,00 časova, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Rožajama, izvršili pretres kuće koju koristi A.T. (56) iz Rožaja. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli 16 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 31,8 grama, 10 komada lovačke municije kalibra 12/70, 6,2 mm, 10 komada lovačke municije kalibra 12/70, 5 mm kao i jedan boks.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da pronađena i opojna droga pripada Đ.T. (21) iz Rožaja.

Pronađena i oduzeta opojna droga i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se Đ.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, o događaju je obaviješten i državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji će se u odnosu na pronađenu municiju naknadno izjasniti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?