Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Interpol: Iz Švedske u Crnu Goru ekstradiran osumnjičeni u međunarodnoj policijskoj akciji „Mak/Hunt“

Objavljeno: 31.08.2018. 22:30 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – NCB Interpol Podgorica su danas realizovali ekstradiciju lica iz Kraljevini Švedske uz Crnu Goru radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv tog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenci NCB Interpol Podgorica su, 31.08.2018. godine, realizovali ekstradiciju J.H. (39) rođen u Novom Pazaru, Republika Srbija, državljanin Crne Gore, koji se potraživao po potjernici raspisanoj od stane NCB Interpol Podgorica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. J.H. je lišen slobode na teritoriji Kraljevine Švedske po našoj potjernici radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega za krivčno djelo za koje je osumnjičen u okviru međunarodne policijske akcije „Mak/Hunt“.

J.H. i G.M. su identifikovani u januaru 2016. godine i sumnja se da su učestvovali u krijumčarenju oko 20 kilograma marihuane na području Crne Gore i šire.

Podsjećamo da su službenici Odsjeka za borbu protiv droge, 22. oktobra 2015. godine, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa Policijom i Tužilaštvom Republike Hrvatske, realizovali višemjesečnu policijsku akciju koja je na našoj teritoriji sprovođena pod kodnim nazivom „Mak“ a u Hrvatskoj pod nazivom „Hunt“ (Hant).

Međunarodna akcija „Mak / Hunt“ je bila usmjerena na otkrivanje, suzbijanje i presijecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika, a tokom njenog sprovođenja na teritoriji obje države pronađeno je i oduzeto: 3.3 kg kokaina (Hrvatska), 1.55 kg heroina (Crna Gora), 21 kg marihuane tipa skank (Crna Gora), pola kilograma hašiša (Hrvatska), 800 tableta ekstazija (Hrvatska), 100 grama opojne droge amfetamin (Hrvatska) i 1 kg smješe koja služi za miješanje sa heroinom (Crna Gora). Krivične prijave su podnijete protiv ukupno 29 lica – 18 lica u Crnoj Gori i 11 lica u Hrvatskoj.

J.H. je danas priveden Višem sudu u Podgorici radi daljeg postupanja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?