Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar prosvjete dr Damir Šehović čestitao prvacima polazak u školu: Vi ste već heroji, a naše je da to i ostanete

Objavljeno: 03.09.2018. 19:46 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Draga djeco,

danas ste zakoračili u najljepše doba života. Dovoljno veliki da počnete preuzimati obaveze, samostalno raditi i učiti, a opet sasvim bezbrižni i otvoreni za svijet. Čekaju vas nastavnici sa znanjem i strpljenjem, koji će vam, tokom sati provedenih u školi, biti zamjena za porodicu i najveća podrška. Oni će vas predano voditi ka upoznavanju sebe i onoga čime želite da se bavite u budućnosti. A vi im zauzvrat dajte poštovanje i dobro vladanje.

Mi ćemo vam obezbijediti da rastete uz dobre nastavnike, raditi na tome da izgradimo dobre škole, i stvorimo od njih mjesto gdje ćete odlaziti radosni. Jer, škola će biti vaše utočište među najboljim prijateljima.

Neko gradivo će vam se sigurno činiti nesavladivim, a problem nerješivim. Dužnost obrazovnog sistema jeste ne samo da vam pomogne da to gradivo savladate, već i da vas nauči da bilo koji problem na koji naiđete dočekate spremno i hrabro. Vi ste već sad mali heroji, ali naše je da vam omogućimo da to i ostanete.

Sve što ne znate, pitajte. Svaki problem podijelite. Učite, ali ne zaboravite da se igrate. Mi ćemo se truditi da zbog vas budemo bolji i učinimo sve da vaša plovidba znanjem bude mirna, ali sadržajna, puna mogućnosti, i bez granica.

Ministar prosvjete, dr Damir Šehović

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?