Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Drljević i Kemp: Podrška proširenju EU uprkos Bregzitu

Objavljeno: 03.09.2018. 20:19 Autor: KEI
Velika Britanija podržava proširenje Evropske unije, uprkos opredjeljenju te zemlje da napusti EU, jer će prijem novih članica povoljno uticati, kako na države koje pristupaju, tako i na Uniju, ocijenjeno je na sastanku glavnog pregovarača, Aleksandra Drljevića, sa britanskom ambasadorkom u Podgorici, Elison Kemp.

Glavni pregovarač je upoznao ambasadorku Kemp sa dinamikom u pregovorima sa EU, naglasivši da je informisanje građana i dijalog sa njima na ovu temu važan segment u ovoj fazi procesa evropske integracije Crne Gore.

Drljević je, podsjetivši da je vladavina prava u fokusu pregovora, istakao da će predstojeći sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost biti prilika za sumiranje ostvarenih rezultata, posebno u dijelu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Osim postizanja rezultata u vladavini prava, nastavljamo sa ispunjavanjem obaveza i u ostalim oblastima, pa ćemo tako u narednom periodu pojačati aktivnosti usmjerene na otvaranje 27. poglavlja. I dalje ćemo biti otvoreni za partnerstvo sa svima koji mogu da doprinesu da što kvalitetnije i efikasnije ispunimo obaveze i pripremimo se za članstvo u EU“, istakao je glavni pregovarač.

Ambasadorka Kemp je izrazila interesovanje za napredak u vladavini prava, naročito u oblasti slobode medija. U tom kontekstu je prenijela spremnost Velike Britanije da nastavi sa pružanjem ekspertske podrške u specifičnim oblastima u okviru poglavlja 23 i 24.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EU I PROCESU PRISTUPANJA EU
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?