Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret potpredsjednika Simovića i ministarke Pribilović sa potpredsjednicom Mesi:Jačanje saradnje u oblasti reforme javne uprave

Objavljeno: 11.09.2018. 20:45 Autor: MJU

gov.me gov.me 

gov.me  gov.me

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Milutin Simović i ministarka javne uprave, Suzana Pribilović razgovarali su sa potpredsjednicom Vlade Republike Albanije, Senidom Mesi, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Potpredsjednik Simović se zahvalio potpredsjednici Mesi na gostoprimstvu i dobroj organizaciji zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Vlade Albanije, koja je 3. jula ove godine održana u Skadru. Simović je istakao značaj implementacije sporazuma koji su potpisani tokom zajedničke sjednice i iskazao punu spremnost Vlade Crne Gore za razmjenu iskustava u oblasti evropske integracije.

Potpredsjednik Simović je kazao da značajan prostor za saradnju dvije države postoji u oblastima turizma, trgovine i infrastrukturnih projekata, i naglasio da je za prekogranične projekte posebno važno zajednički koristiti fondove EU.
Simović je ocijenio da je ekonomska saradnja ohrabrujuća, ali da je u narednom periodu neophodno raditi na njenom unapređenju.

Potpredsjednik je ukazao na značaj reforme javne uprave i naglasio da je ključni cilj dobiti efikasan i fiskalno održiv administrativni aparat, koji će pružati efikasan servis za građane i privredu. Kako bi se ovaj cilj ostvario, moramo koristiti velike potencijale koji postoje u eUpravi, dodao je Simović.

Simović je albanskoj koleginici predložio da se u što skorijem roku održi sastanak komisija za vodoprivrednu saradnju, na kojem bi zajednička pitanja u vezi sa Skadarskim jezerom i rijekom Bojanom bile ključne teme.

Potpredsjednica Mesi je istakla da Crna Gora u procesu reforme javne uprave, zahvaljujući ostvarenim rezultatima, dobija pohvale od strane EU. U tom kontekstu je istakla značaj uzajamne saradnje u ovoj, ali i u drugim oblastima od interesa za građane naših država, a posebno u procesu evropske integracije, imajući u vidu iskustvo i ostvareni napredak Crne Gore.

Na sastanku je ocijenjeno da je u narednom periodu potrebno intenzivirati saradnju na projektima koji se odnose na zajedničko upravljanje prirodnim resursima i koristiti raspoložive fondove za ove namjene.

Susret je upriličen u cilju unapređenja odnosa i jačanja saradnje u oblasti reforme javne uprave.

Nakon sastanka ministarka Pribilović i potpredsjednica Mesi dale su izjave za javnost.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?