Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Osmi sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost

Objavljeno: 24.09.2018. 15:34 Autor: KEI
U Podgorici će se u utorak i srijedu, 25. i 26. septembra održati osmi sastanak Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost.

Sastanak će otvoriti glavni pregovarač Aleksandar Drljević i šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu EK za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Tomas Haglajtner.

Na sastanku će se govoriti o reformi pravosuđa i temeljnim pravima, a razmatraće se i napredak ostvaren u oblastima borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, borbe protiv trgovine ljudima, prevencije droge, borbe protiv terorizma i anti-radikalizacije. Takođe, predmet sastanka će biti i pitanja migracija i azila, kao i upravljanje granicom i vizna politika.

U svim oblastima će akcent biti na usklađivanju nacionalnog zakonodavstva i institucionalnog okvira sa standardima EU, kao i bilansu ostvarenih rezultata, a sve u kontekstu ispunjenja privremenih mjerila zadatih u poglavljima 23 i 24.

Sastanak će se održati u Staroj zgradi Vlade, s početkom u 14:30 sati.

Mediji mogu pratiti uvodna izlaganja.

Drugog dana Pododbora, u srijedu, 26. septembra, održaće se konferencija za medije, na kojoj će izjave dati pregovaračica za poglavlja 23 i 24 Marijana Laković – Drašković i šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu EK za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Tomas Haglajtner.

Press konferencija će se održati u Staroj zgradi Vlade, s početkom u 14:00 sati.


SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EU I PROCESU PRISTUPANJA EU
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?