Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Otvorena izložba “Kulturna baština nekad i sad”

Objavljeno: 25.09.2018. 14:52 Autor: MKU

Sinoć je u Ministarstvu kulture otvorena izložba “Kulturna baština nekad i sad”, realizovana u okviru programa obillježavanja Dana evropske baštine 2018. godine. Na izložbi, čije su autorke Andreja Mugoša i Maja Krušić, prikazano je stanje nepokretnih kulturnih dobara u različitim vremenskih periodima, prezentovano putem fotodokumentacije arhivirane u državnim institucijama.

MKU

Izložbu je otvorio Božidar Božović, direktor Uprave za zaštitu kulturnih dobara, istakavši da fotografije reprezentativnih kulturnih dobara nekad i sad, predstavljaju svjedočanstvo o predanom radu i trudu generacija konzervatora, da zaštiti ovaj dio našeg najmarkantnijeg, najistaknutijeg i najvidljivijeg dijela kulturno – istorijskog nasljeđa.

"U središtu koncepta baštine je društvo, njegovi kulturni stavovi, njegove potrebe, razlozi zbog kojih prepoznaje vrijednosti baštine. Stoga vjerujem da kulturna dobra nijesu samo odraz kulturnih vrijednosti i značenja prošlosti, već je imperativ zajednice da ih permanentno štiti, ne zanemarujući i sadašnje kulturne, društvene, javne potrebe", naglasio je Božović.

Radovi će biti izloženi do 30. septembra u Ministarstvu kulture na Cetinju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?