Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan seminar o uspješnom upravljanju projektima u okviru Jadransko-jonskog transnacionalnog programa

Objavljeno: 25.09.2018. 17:43 Autor: KEI
Implementacijski seminar za korisnike bespovratnih sredstava Evropske unije, u okviru prvog poziva za dostavljanje predloga projekata Interreg Jadransko-jonskog transnacionalnog programa 2014-2020 (ADRION), održava se u Bečićima u 24. i 25. septembra 2018.

Predstavnici Kancelarije za evropske integracije i Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Ministarstva finansija su predstavili dosadašnje rezultate na programskom nivou, te korisnicima približili modalitete sprovođenja projekata i izvještavanja, pravila o prihvatljivosti i postupak refundacije troškova, oslobađanje od PDV-a, izdavanje sertifikata, provjere na licu mjesta, postupak sprovođenja javnih nabavki, i pravila komunikacije i postizanja vidljivosti u okviru akcija koje su finansirane od strane EU.

KEI

Na seminaru učestvuju predstavnici državnih i lokalnih institucija koje sprovode projekte u okviru 3 prioritetne oblasti programa – Inovativni region, Održivi region i Povezani region.

Kroz program ADRION, u Crnoj Gori se trenutno sprovodi 18 projekata, kroz koje naše organizacije i institucije imaju na raspolaganju 1,6 miliona eura.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EU I PROCESU PRISTUPANJA EU
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?