Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Regionalna konferencija na temu sprovođenja Programa sektorske budžetske podrške

Objavljeno: 25.09.2018. 18:03 Autor: MJU

Generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju i programe pomoći, Admir Šahmanović, učestvovao je na IV Regionalnoj konferenciji na temu sprovođenja Programa sektorske budžetske podrške održanoj 20. i 21. septembra 2018., u Beogradu u organizaciji ReSPA-e i GIZ-om.

Učesnici programa su predstavnici ReSPA-e i GIZ-a, Ministarstva javne uprave i drugih ministarstava uključenih u proces implementacije sektorske budžetske podrške iz regiona, zatim predstavnici EU Delegacije u Srbiji, kao i DG NEAR-a, politički analitičari SIGMA-e i drugi istaknuti predstavnici.

U fokusu dvodnevne Konferencije bile su teme: Ugovori o sprovođenjenju sektroskih reformi, preduslovi za uspješan monitoring i izvještavanje, moguće prepreke i mjere unaprjeđenja reformi, naučene lekcije prilikom monitoring sektorskih reformi, planiranje politika i koordinacija (od Reforme javne uprave do sektorskih Strategija), uključivanje relevantnih stakeholders-a u strateški razvoj kao i efektivna komunikacija za promovisanje strateških ciljeva i rezultata.

Konferencija je bila prilika da se predstavnici Crne Gore jasnije upoznaju sa prilikama u regionu i načinom sprovođenja sektorske budžetske podrške i najboljim praksama koje će u samom procesu reforme u Crnoj Gori primijeniti kako bi se najefikasnije iskoristila sredstva koja EU pruža u cilju unapređenja javne uprave.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?