Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Obilježavanje Evropskog dana jezika

Objavljeno: 25.09.2018. 18:25 Autor: KEI
U organizaciji Kancelarije za evropske integracije, Ministarstva prosvjete i Gimnazije „Slobodan Škerović“, u srijedu, 26. septembra, biće obilježen Evropski dan jezika.

Događaj će otvoriti glavni pregovarač Aleksandar Drljević, šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvjete Arijana Nikolić - Vučinić i direktorica Gimnazije „Slobodan Škerović“ Zoja Bojanić Lalović.

Nakon pozdravnih govora, održaće se interaktivne radionice na različitim jezicima u kojima će učestvovati ambasadori i učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“. Planirano je da učenici i ambasadori razgovaraju o vrijednostima EU na različitim jezicima, a da se podgorički gimnazijalci potrude da nauče ambasadore frazama iz njihovog maternjeg jezika. Ambasadori će, na kraju interaktivne radionice, pokazati šta su naučili od crnogorskih učenika.

Događaj će se organizovati u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore, sa početkom od 10:00 sati.

Ovogodišnje obilježavanje Evropskog dana jezika u Crnoj Gori se realizuje u okviru projekta “EU4ME” koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Pozivamo predstavnike medija da isprate događaj.

***
Evropski Dan jezika se obilježava od 2001. godine na inicijativu Savjeta Evrope. U okviru ove manifestacije, širom Evrope se organizuju raznovrsni događaji koji obuhvataju: aktivnosti za i sa djecom, TV i radio programe, časove jezika i konferencije. Budući da je jezička raznolikost alat za unapređenje međukulturnog razumijevanja i ključni element bogate kulturne baštine evropskog kontinenta, Savjet Evrope, iz godine u godinu, na različite načine promoviše višejezičnost u cijeloj Evropi.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EU I PROCESU PRISTUPANJA EU
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?