Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarka Pribilović na konferenciji “Otvorenost institucija izvršne vlasti u regionu i Crnoj Gori“

Objavljeno: 27.09.2018. 16:34 Autor: MJU
Ministarka javne uprave Suzana Pribilović učestvuje na konferenciji „Otvorenost institucija izvršne vlasti u regionu i Crnoj Gori“, u petak, 28. septembra, u organizaciji Centara za demokratsku tranziciju (CDT).

Konferencija će se održati u Centre Ville hotelu , sa početkom u 10:20 časova.

Pored ministarke Pribilović, u uvodnom dijelu Konferencije govoriće Milica Kovačević, predsjednica CDT-a.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati istraživanja o nivou otvorenosti institucija izvršne vlasti u regionu i Crnoj Gori. Istraživanje je dio regionalnog projekta koji je podržala Evropska komisija i Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED).

Takođe, na konferenciji će biti riječi o sprovođenju inicijative Partnerstva za otvorenu upravu u regionu i Crnoj Gori.Otvorenost je ključni uslov demokratije, jer omogućava građanima da dobiju informacije i znanje potrebno za ravnopravno učestvovanje u političkom životu, efektivno donošenje odluka i držanje institucija odgovornim za politike koje sprovode.

Konferencija će okupiti relevantne stručnjake, predstavnike institucija u Crnoj Gori i regionu, međunarodne i akademske zajednice, medija i organizacija civilnog društva.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?