Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarka Pribilović na konferenciji “Smjestimo korupciju u muzej!”

Objavljeno: 27.09.2018. 16:58 Autor: MJU

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović otvoriće nacionalnu konferenciju „Smjestimo korupciju u muzej!“ u petak, 28. septembra, u organizaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO). 

Konferencija će se održati u sali PR Centra u Podgorici, sa početkom u 11:00 časova

Pored ministarke Pribilović, u uvodnom dijelu Konferencije govoriće Hermann Spitz, šef Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori, Ivica Stanković, vrhovni državni tužilac i Sreten Radonjić, direktor Agencije za sprječavanje korupcije. 

Cilj konferencije je razmjena informacija o primjeni antikorupcijskih politika na lokalnom nivou, u 23 crnogorske opštine i predstavljanje preporuka za dalje unaprijeđenje raspoloživih mehanizama za prevenciju i borbu protiv korupcije na lokalnom nivou, a o kojima će diskutovati sa predstavnicima različitih društvenih struktura. 

Konferencija se organizuje u okviru projekta „Smjestimo korupciju u muzej!“, koji CGO sprovodi u partnerstvu sa NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), NVO Bonum iz Pljevlja, NVO UL-Info iz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.

Ovaj projekat predstavlja treću fazu šireg programa CGO-a koji za cilj ima doprinos smanjenju korupcije na lokalnom nivou i direktno se nadovezuje na rezultate prethodna dva projekta: „Misli lokalno – djeluj lokalno! – borba protiv korupcije na lokalnom nivou“ i „Korupcija na lokalnom nivou – nulta tolerancija!“, koje je CGO sproveo sa partnerima, uz podršku Evropske unije i država članica. 

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?