Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Počinje Program stručnog usavršavanja državnih službenika za strategijsko planiranje

Objavljeno: 28.09.2018. 19:32 Autor: KEI
U ponedjeljak, 1. oktobra 2018, u organizaciji Uprave za kadrove i Generalnog sekretarijata Vlade, biće svečano obilježen početak sprovođenja Programa obrazovanja za stručno usavršavanje državnih službenika za strategijsko planiranje.

Skup će otvoriti direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković, generalni sekretar Vlade Nataša Pešić, šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Herman Špic i stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Fiona Mekluni.

Program obrazovanja se realizuje u okviru Sektorske budžetske podrške, programa koji finansira Evropska unija za reformu javne uprave u Crnoj Gori.

Sprovođenje Programa obrazovanja će osigurati dalji razvoj ljudskih resursa, kroz usvajanje i unapređenje adekvatnih znanja i vještina za pripremanje strategijskih dokumenata koji će na transparentan, odgovoran i održiv način doprinositi unapređenju efikasnosti javne uprave. Osim snaženja kapaciteta državne administracije, kao preduslova efikasnije evropske integracije Crne Gore, kvalitetno strategijsko planiranje će omogućiti Crnoj Gori da, nakon stupanja u članstvo EU, strukturirano i argumentovano zastupa svoju poziciju u okviru evropskih institucija.

Događaj će se održati u Multimedijalnoj sali Uprave za kadrove (Ul. Jovana Tomaševića 2A), s početkom u 9:00 sati.

Pozivamo medije da isprate skup.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PRISTUPANJU EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?