Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Pribilović na konferenciji “Otvorenost institucija izvršne vlasti u regionu i Crnoj Gori“

Objavljeno: 28.09.2018. 21:00 Autor: MJU

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović učestvovala je na konferenciji „Otvorenost institucija izvršne vlasti u regionu i Crnoj Gori“, u organizaciji Centara za demokratsku tranziciju (CDT).

Pored ministarke Pribilović, u uvodnom dijelu Konferencije govorila je Milica Kovačević, predsjednica CDT-a.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati istraživanja o nivou otvorenosti institucija izvršne vlasti u regionu i Crnoj Gori. Istraživanje je dio regionalnog projekta koji je podržala Evropska komisija i Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED).

Takođe, na konferenciji je bilo riječi o sprovođenju inicijative Partnerstva za otvorenu upravu u regionu i Crnoj Gori.Otvorenost je ključni uslov demokratije, jer omogućava građanima da dobiju informacije i znanje potrebno za ravnopravno učestvovanje u političkom životu, efektivno donošenje odluka i držanje institucija odgovornim za politike koje sprovode. 

Obraćanje ministarke javne uprave na konferenciji Otvorenost institucija izvršne vlasti u regionu i CG možete preuzeti ovdje

Video: Obraćanje ministrake javne uprave Suzane Pribilović-na konferenciji Otvorenost institucija izvršne vlasti u regionu i CG

 

 

 

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?