Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu jahti u Monaku

Objavljeno: 30.09.2018. 23:28 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Crna Gora kao jahting i nautička destinacija predstavljena je na najvažnijem sajmu jahti na svijetu, „Monaco Yacht Show“-u koji je održan u Monaku od 26. do 29. septembra. Crna Gora se predstavila publikacijom „In Depth“ koju je, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma i privrede iz oblasti nautičkog turizma, uradila britanska kompanija „Superyachts.com“, jedan od najčitanijih medija u jahting industriji.

U publikaciji „In Depth“, detaljno je predstavljena ponuda Crne Gore u oblasti jahting i nautičkog turizma, uključujući najatraktivnije lokacije na obali, ali i one u centralnom i sjevernom dijelu zemlje, a koje privlače pažnju svih posjetilaca. Pored distribucije na sajmu u Monaku, publikacija će se u narednih godinu dana distribuirati i na ostalim sajmovima jahti i nautike, poput sajma u Fort Loderdejlu na Floridi, Dubaiju, Singapuru i sajmu čartera na Antigvi. Takođe, publikacija se distribuira u kompanijama koje se bave izdavanjem, gradnjom i prodajom jahti, kao i na samim jahtama, kako bi posada i gosti bili upoznati sa ponudom Crne Gore.

Delegacija Ministarstva održivog razvoja i turizma, predvođena državnim sekretarom Damirom Davidovićem zabilježila je veliko interesovanje posjetilaca sajma za Crnu Goru, uključujući vlasnike brodova, agente, brokere i predstavnike kompanija koje nude razne usluge u ovoj oblasti.

Crna Gora je poslednjih godina pozicionirana na visokom mjestu najpoželjnijih destinacija za jahting turizam na Mediteranu, što je rezultat velikih ulaganja u ovu oblast luksuznog turizma. Uz marine Porto Montenegro i Luštica Bay, koje su već operativne, uz završetak marine u projektu Portonovi, Crna Gora će na području Boke Kotorske i zaliva Trašte imati preko 800 vezova za jahte. Očekuje se da ova oblast turizma u našoj zemlji nastavi da bilježi konstantan godišnji rast, jer su u pitanju visokoplatežni gosti koji su u potrazi za ponudama i iskustvima jedinstvene vrijednosti. U ostvarivanju strateškog cilja u turizmu, pozicioniranja Crne Gore kao visokokvalitetne cjelogodišnje turističke destinacije, jahting turizam i razvoj ponuda u ovoj oblasti će igrati značajnu ulogu.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?